Historiek

Bowlingclub De Kat werd opgericht in 1991 en kreeg van de Belgische Bowlingsport Federatie het clubnummer 146 toegekend.

De eerste seizoenen verliepen succesvol en er werden maar liefst vier kampioenstitels gevierd.  Hierdoor mocht er onder andere een ploeg aantreden in tweede afdeling.

In ’96-’97 degradeerde dit team jammer genoeg maar in het daaropvolgend seizoen slaagde men er in om de verloren plaats meteen weer in te nemen.

Een nieuw hoogtepunt volgde in het seizoen ’01-’02.  Naast een kampioenenploeg in vierde afdeling lukte het om voor het eerst te promoveren naar eerste afdeling.

Daar hield men behoorlijk goed stand en er werd zelfs eens een derde plaats behaald in de eindrangschikking.

Uit deze periode onthouden we ook de samensmelting met BC ‘n Iendracht.

Een paar jaar later gaat de club door een dal als twee sterkhouders er de brui aan geven.  Het jaarlijks tornooi wordt niet meer georganiseerd maar met de hulp van de uitbaters kan de club wel van de ondergang gered worden.

Grote veranderingen bij de start van het seizoen ’09-’10.  We worden versterkt door een aantal spelers die overkomen van een club uit Erondegem en deze mensen nemen op bestuurlijk vlak de touwtjes in handen.  Als teken van deze nieuwe start wordt de clubnaam gewijzigd naar “BC New Cat”.

Er werd op tal van vlakken een stevige basis gelegd en een jaar later volgde de fusie met bowlingclub The Irtas.  Enkel op sportief gebied werd het een somber jaar want twee ploegen degradeerden en voor het eerst in jaren waren we onze plaats in eerste afdeling kwijt.

In het seizoen ’11-’12 moesten we verder zonder ondervoorzitter Theo De Swaef, die in het tussenseizoen overleed.  Sportief ging het ons wel voor de wind en we bereikten de finale van de beker Amand Colin.  Hierin moesten we echter de duimen leggen tegen BC Leuven en we dienden dan ook tevreden te zijn met zilver.